Jézusnak minden élet számít

2020.10.02. 15:06

Keresztény világnézete miatt rúgták ki csapatából a fociedzőt

Eltávolította irodája ajtajáról a „Black Lives Matter” feliratú lapot egy egyetemi futballcsapat edzője az Egyesült Államokban, hogy azt egy „Jézus Krisztusnak minden élet számít” feliratú lapra cserélje. A férfit eltávolították az állásából.

Forrás: Shutterstock

Az Illinois Állami Egyetem (ISU) focicsapatánál dolgozott edzőként Kurt Beathard, aki elkövette azt a hibát, hogy nem állt be a Black Lives Matter (BLM) mozgalom mögé. Amikor ugyanis augusztusban az irodája ajtaján egy lapot talált, amelyre ez a jelszó volt ráírva, levette azt, és később egy másikkal helyettesítette. Azon az állt, hogy „minden élet számít a mi Urunknak és megmentőknek, Jézus Krisztusnak” – hívta fel a figyelmet az esetre a V4NA hírügynökség.

Illinois State offensive coordinator Kurt Beathard quits, leaves a message for BLM on his office door on the way out: https://t.co/v6ndPhurHM

A keresztény felirat körülbelül két hétig minden probléma nélkül fent maradhatott az edző ajtaján, azután azonban elkezdődtek a problémák. A felettesei először megkérték, hogy vegye le azt onnan – Beathard szerint nem követelés volt ez, inkább csak kérés. A férfi nem vette le a feliratot, amelyet időközben valaki lefényképezett, és körbeküldött az interneten, a csapatból pedig néhány játékos a kép láttán megsértődött. Az edző szerint a focisták között egyébként is nagy volt a feszültség az országszerte zajló tüntetések miatt.

Végül szeptember elején az egyetem szólt Beathardnak, hogy már nem része a csapatnak, és áthelyezték. Közben több portál, köztük a helyi diáklap is arról számolt be, hogy az edző felmondott, ami azonban nem igaz, mutatott rá a férfi.

Beathard továbbra is azt mondja, nem bánta meg, hogy kicserélte a feliratokat, és sosem fogja megtagadni Jézust. Azt is kijelentette, hogy nem tetszik neki az az irány, ami szerint az embernek nem lehet eltérő véleménye.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!