a hanyagság ára

2020.12.11. 09:38

Százmilliót érő festményt találtak egy reptéri kukában

A szemetesből halásztak ki egy 280 ezer eurót érő festményt a düsseldorfi repülőtéren.

Forrás: Shutterstock

A szelektív újrahasznosítástól mentettek meg a düsseldorfi repülőtéren egy 280 ezer eurót érő festményt, amelyet egy feledékeny üzletember hagyott a pulton becsekkoláskor.

A férfi már Tel-Avivba érkezett, amikor észrevette, hogy a német repülőtéren felejtette Yves Tanguy (1900–1955) francia szürrealista festő kartonpapírba csomagolt, 40x60 centiméteres festményét.

Az üzletember Izraelből elektronikus levélben kért segítséget az elhagyott műalkotás előkerítéséhez, de a repülőtéri rendőrség már sehol sem találta a pulton felejtett lapos kartondobozt.

Az utas Belgiumban élő unokaöccse személyesen utazott Düsseldorfba és segítette bővebb információval a rendőrséget. Így a begyűjtött papírhulladék útját visszakövetve egy tapasztalt nyomozó találta meg az átszámítva 100 millió forintot érő festményt a repülőtéri takarítószolgálat szelektív papírgyűjtő konténerének legalján, megmentve azt a bedarálástól.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!