orvostanhallgatók

2020.12.17. 17:01

„Szülő embereknek” nevezték a nőket az elfogadás jegyében

Hiába orvostanhallgatók oldalán jelent meg a bejegyzés, akiknek tisztában kellene lenniük a biológiával, mégsem tudták nőknek nevezni a nőket. Helyette azt a kifejezést használták rájuk, hogy „terhes és szülő emberek”, mert ez így sokkal befogadóbbnak számít.

Forrás: Shutterstock

Az már többször is felmerült, hogy egyesek szerint nem csak a nők menstruálhatnak, és nem csak nekik lehet méhnyakuk. Szerintük figyelembe kell venni ugyanis a nem bináris embereket, és a transznemű férfiakat is, illetve tulajdonképpen bárkit. A Harvard Egyetem orvostan hallgatóinak a közösségi oldalán azonban még ennél is messzebbre mentek, mert már a szülés folyamatában sem csak nők lehetnek érintettek szerintük – számol be a V4NA.

A bejegyzésben egy korábbi panelbeszélgetésről számoltak be, ahol a téma az etnikai kisebbségekhez tartozó nők terhessége és a szülés volt a téma, főleg most, a koronavírus-járvány idején. A nőket azonban nem nőknek hívták, hanem „terhes és szülő embereknek”.

A félreértés elkerülése végett a Harvard volt diákjainak oldalán a következő posztban tisztázták, hogy azért használták ezt a kifejezést, mert bele akartak foglalni mindenkit. Azaz a transznemű és a nem bináris személyeket is, mert szerintük nem mindenki azonosítja magát nőnek vagy lánynak, aki szül. Elmondásuk szerint azonban ezzel a politikailag korrekt kifejezéssel nem akarták sem eltörölni sem az emberiességüktől megfosztani a nőket.

Mostanában többször is felmerült már, hogy a nőket és a nőiséget akarják eltörölni a gender-ideológia támogatói. Például azzal, hogy azt mondják, nem csak a nőknek lehet például méhnyakuk, vagy jelen esetben, hogy nem csak ők szülhetnek.

A határvonalak elmosására ékes példa Freddy McConnell esete, aki nőnek született, de később úgy döntött, hogy férfiként akar élni. A női nemi szervét azonban megtartotta, így tudott néhány évvel ezelőtt gyereket szülni. A transznemű férfi a gyermek anyakönyvi kivonatán apaként akart szerepelni, ezt azonban a bíróság nem engedte neki, mondván, hogy az anyaság státusza illeti meg azt a személyt, aki átesik a terhesség fizikai és biológiai folyamatán és végül megszüli a gyermeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!