rejtély

2021.03.20. 09:05

BBC-dokumentumfilm készül a Tigrisvilág főszereplőjéről

Joe Exotic jelenleg 22 éves börtönbüntetését tölti bérgyilkossági kísérletben való részvételért és állatkínzásért.

This undated photo courtesy of Netflix shows Joseph "Joe Exotic" Maldonado-Passage with one of his tigers. - Amid a constant swirl of grim coronavirus news, the surreal tale of a gay, mullet-wearing private zookeeper who calls himself "Joe Exotic" -- now in prison for murder-for-hire -- has captivated a nation stuck on the couch. "Tiger King: Murder, Mayhem and Madness" -- featuring a menagerie of big cats, wacky employees and misfit lovers -- is part "Animal Planet" and part "Breaking Bad." And it's all true. (Photo by - / Netflix US / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / NETFLIX" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / TO GO WITH AFP STORY by Paul HANDLEY, "'Tiger King': true-crime tale of 'Joe Exotic' grips shut-in nation"

Forrás: AFP

Fotó: Netflix

Dokumentumfilmet forgat Louis Theroux a BBC Two számára Joe Exoticról, a Tigrisvilág című Netflix-sorozatban elhíresült oklahomai állatkert egykori tulajdonosáról.

A Tigrisvilág világsiker lett a pandémia megfékezésére hozott korlátozások tavaly márciusi bevezetésekor. A Netflix sorozata Joe Exoticnak, az állatkert igazgatójának színes életét mutatta be.

Theorux azért tér vissza Amerikába, hogy dokumentálja, mi történt a Tigrisvilág excentrikus főhősével. A Louis Theroux: The Cult of Joe Exotic munkacímet viselő BBC-dokumentumfilm tíz évvel az után készül, hogy a rendező, aki akkor „Amerika legveszélyesebb kedvenceiről” forgatott, először találkozott az oklahomai állatkertigazgatóval.

Theroux azt mutatja be, hogy mi történt az elmúlt években. Joe Exotic ugyanis jelenleg 22 éves börtönbüntetését tölti bérgyilkossági kísérletben való részvételért és állatkínzásért. Az állatkertjét pedig a hatóságok bezáratták. Egy lobbicsoport azonban nem engedi feledésbe merülni az ügyet, és azért kampányol, hogy a férfi elnöki kegyelmet kapjon.

Közben már egy tévésorozat előkészületei is folynak, amelyben Nicolas Cage játssza majd Exoticot.

Theroux elmondta, hogy szerinte ez egyike a legamerikaibb történeteknek. A helyszín Oklahoma szíve, a szereplők pedig olyan sokszínűek és elképesztőek, hogy az már szinte hihetetlen.

„2011-ben nyolc vagy kilenc napot filmeztem az állatparkban, három különböző alkalommal tett látogatásom alatt. Már meg is feledkeztem róla, hogy mennyit forgattunk, amíg most a lezárás alatt vissza nem tértem hozzá. Azóta a történet csak erősebb és nagyobb lett. Egy valódi dráma bontakozott ki, ami olyan irányba vitt el, amire nem készültem” – idézte a rendezőt a The Hollywood Reporter.

Borítókép: Joe Exotic

Címkék#tigris

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!