súlyos hiányosságok

2021.05.21. 15:02

Közel hetven állatot foglaltak le Netflix-sorozatban híressé vált magánállatkertben

A bíróság hiába kötelezte arra a park jelenlegi vezetőit, hogy képzett állatorvost alkalmazzanak az állatok megfelelő ellátásának biztosítása érdekében.

FILES-US-JUSTICE-TELEVISION-ANIMAL

Forrás: AFP PHOTO / NETFLIX

Fotó: -

Csaknem 70 tigrist, oroszlánt és más nagymacskát foglaltak le a Tigrisvilág (Tiger King) című Netflix-sorozatban híressé vált magánállatkertben.

A hatóságok három vizsgálatot folytattak le a jelenleg Jeffrey és Lauren Lowe tulajdonában lévő oklahomai parkban, és ismét súlyos hiányosságokat találtak az állatok egészségével és jóllétével kapcsolatban – közölte az igazságügyi minisztérium.

Az állatkert jelenlegi vezetőit bíróság kötelezte arra, hogy képzett állatorvost alkalmazzanak az állatok megfelelő ellátásának biztosítása érdekében, ezt azonban nem tették meg. Az ellenőrzések során figyelmeztetést kaptak az állatorvosi ellátás, a fajok számára megfelelő élelmezés hiánya és a ketrecek mérete miatt.

Egy januári bírói döntés értelmében a jelenlegi tulajdonosoknak át kellett adniuk a kölykök nagy részét anyjukkal együtt, hogy a fajok szükségleteinek megfelelő módon helyezzék el őket. A most lefoglalt 68 állat között vannak oroszlánok és tigrisek keresztezéséből született ragadozók és egy jaguár is.

Az igazságügyi minisztérium nagyon komolyan veszi a fogságban felnőtt védett fajokkal való visszaélésre utaló nyomokat – közölték a hatóságok.

Lowe az állatkert eredeti tulajdonosának, a Netflix-sorozat főszereplőjének, Joe Exoticnak az üzleti partnere volt. Exotic – eredeti nevén Joseph Maldonado-Passage – jelenleg 22 éves börtönbüntetését tölti egy bérgyilkossági kísérletben való részvételért és állatkínzásért.

A Tigrisvilág című széria világsiker lett a pandémia megfékezésére hozott korlátozások tavaly márciusi bevezetésekor. A Netflix sorozata Joe Exotic színes életéről szól, amelyben fontos szerep jutott fő riválisának, a Floridában nagymacska-rezervátumot üzemeltető Carole Baskinnek is. Jeff és Lauren Lowe is feltűnt a produkcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!