fenntartható környezet

2021.07.16. 13:55

Betiltották a fakitermelést a Kilimandzsáró védelme érdekében

A természetvédelmi és turizmusért felelős miniszter felszólította a Tanzániai Nemzeti Parkok igazgatóságát, hogy indítson fatelepítési és más környezetvédelmi, például méhészeti projekteket.

Kenya, Amboseli National Park, elephants (Loxodonta africana) in family in front of clouded Kilimanjaro

Forrás: Hemis/AFP

Fotó: ASAEL Anthony

Betiltották a fakitermelést a Tanzániában lévő Kilimandzsáró Nemzeti Parkban, Afrika legmagasabb hegyének védelme érdekében.

A tilalmat Damas Ndumbaro természetvédelmi és turizmusért felelős miniszter jelentette be a parkban tett hivatalos látogatása alkalmával.

Közleménye szerint a hegy lábánál élő lakosok betörnek a hegy védelme érdekében létrehozott nemzeti park területére és kivágják a fákat.

Nyilatkozatában Ndumbaro a tilalom betartására sürgette a Tanzániai Nemzeti Parkok (TANAPA) igazgatóságát. „Meg kell védenünk a Kilimandzsárót és környezetét” – mondta a miniszter. Arra szólította fel a TANAPA-t, hogy segítse a hegy környezetében élőket, indítson fatelepítési és más környezetvédelmi, például méhészeti projekteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!