Felkavaró előzmények

2021.08.16. 17:59

Eltüntették Banksy egyik alkotását, mert túl szomorúnak találták

A városi tanács úgy döntött, hogy tekintettel a helyi lakosok érzéseire, eltávolítják a graffitit.

Forrás: Shutterstock

Lefestettek egy graffitit, amelyet az elismert művész, Banksy alkotott a brit tengerparton. A kép két gyereket ábrázolt egy levegőbe emelkedő, felfújható csónakon, ami a helyi közösséget egy kislány tragikus halálára emlékeztette. A BBC hírportáljának cikke szerint a lány 2018-ban halt meg a norfolki Gorleston strandján, amikor szétrobbant a felfújható ugrálóvár, amelyen éppen játszott.

Banksy műalkotása augusztusban jelent meg egy falon a helyszín közelében. A városi tanács úgy döntött, eltávolítják a festményt, később viszont egy alkalmasabb területen helyreállítják.

Köszönjük Banksynek a csodálatos műalkotást, és abszolút megértjük, hogy a körülményekről nem tudott – üzente a lakosság a művésznek.

Az alkotásról korábban Banksy már elismerte, hogy az ő munkája. Így kiderült, hogy a falfestmény egyike annak a tíz képnek, amelyet a személyazonosságát titokban tartó művész Norfolkban és Suffolkban hagyott az úgynevezett Great British Spraycation, vagyis nagy brit graffitizés alkalmából. Az első kép augusztus 6-án jelent meg, a többit pedig a következő napokban fedezték fel.

Great Yarmouth kikötővárosban olyan falfestményt készített a művész, amely egy buszmegálló tetején táncoló párt és egy harmonikán játszó férfit ábrázol. Az alkotást kordonnal is elkerítették, nehogy megsérüljön.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!