Rekordszámú nevező

2021.09.18. 13:15

Több száz résztvevővel indul kerékpáros teljesítménytúra

Az esemény részeként családi és sportos programok is várják a látogatókat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Jövő szombaton rendezik meg a 3. Börzsöny Ring kerékpáros teljesítménytúrát, amelyre rekordszámú nevezőt várnak. Rétvári Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a Börzsöny egyre több sporteseménynek ad otthont.

A nemrég megrendezett Dupla kanyar futóverseny után, szeptember 25-én 10 órakor indul Szobról a kerékpáros teljesítménytúra. Az esemény változatos terepen kínál sportolási és kikapcsolódási lehetőséget egyéni indulóknak és családoknak.

A futóversenyek és a kerékpáros teljesítménytúrák az egészséges életmódra irányítják a figyelmet, ami a kormány számára fontos terület. Amióta pedig kijelöltük a Börzsöny Ring útvonalát, valamint évről évre javítjuk a bicikliutak színvonalát, egyre többen teljesítik a túrát – hangsúlyozta az államtitkár.

Amíg az Ipoly Erdő Zrt. támogatásával megvalósuló rendezvény első évében 120-an, addig tavaly már 319-en tették meg a távot. Idén pedig 450-nél jár a nevezők száma.

A színvonalas túra a természet szeretetére is nevel. Aki kedveli a túrázást, óvja a természetet.

Burgermeister Balázs hegyikerékpáros bajnok szakmai szempontból is beszélt az útvonalról. Mint elmondta, a 90 kilométeres táv 97 százaléka aszfaltozott út, a fennmaradó része pedig murvás kerékpárút. A sportoló szerint nem könnyű a szakasz, az edzett kerékpárosok három óra alatt teljesítik. Négy óra körüli idővel viszont már bárki számára leküzdhető. Ennek érdekében a pihenőket úgy alakították ki a szervezők, hogy az amatőrök is könnyebben célba érjenek.

A három tájegységet, a Dunakanyart, a Börzsönyt és az Ipoly-völgyét érintő, 632 méter szintkülönbségű teljesítménytúrán a legidősebb nevező 70 év feletti. A legfiatalabbak általában 16 és 18 év közöttiek.

A teljesítménytúra keretében egészségügyi szűrőbuszok szolgáltatásait is igénybe vehetik a résztvevők. A rendezvényt Szobon utcabál zárja. A programokkal és az ingyenes nevezéssel kapcsolatban további részletek a rendezvény honlapján olvashatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!