Jónak lenni jó!

2021.12.23. 22:15

Megérkezett Magyarországra a Szent József-szobor, amit Ferenc pápa ajánlott fel a Covid-árvák javára

Megérkezett Budapestre a Ferenc pápa által megáldott Názáreti Szent József-szobor, amellyel a katolikus egyházfő a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányát támogatja - hangzott el csütörtök este az M1-en.

A gyermek Jézust és Szent Józsefet ábrázoló bronzszoborra licitálni lehet majd, a befolyt összeg a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítványhoz kerül.

Az M1 tudósítása szerint Gedő Ágnes, a Vatikáni Rádió magyar adásának szerkesztője segített abban, hogy a szobor Ferenc pápa elé kerüljön és azt megáldja. A pápa a szerdai audiencián áldotta meg a szobrot, majd a felajánlást a vatikáni külképviselet egyik diplomatája hozta Rómából Magyarországra.

Erdei Sándor, Magyarország vatikáni nagykövetségének gazdasági igazgatója 12 órás út után csütörtök délután érkezett meg a szoborral Agárdra, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rehabilitációs központjában adta át az alkotást a közmédia munkatársának.

Az M1 riporterétől az MTVA székházában Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth rádió csatornaigazgatója vette át a szobrot. 

Siklósi Beatrix az M1-nek elmondta: felveszik a kapcsolatot a Regőczi Alapítvánnyal, hogy együtt találják ki, miként történjen az árverés, azért, hogy - mint fogalmazott - "nagyon jó kezekbe" kerülhessen a Ferenc pápa által megáldott szobor.

A közmédia jótékonysági műsora, a Jónak lenni jó! vasárnap késő esti zárásáig több mint 345 millió forint gyűlt össze a Regőczi Alapítványt támogatására. A jótékonysági szervezetet Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek segítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!