Adni Öröm!

2021.12.22. 13:13

Több mint 26 ezer ajándékcsomag gyűlt össze a rászorulóknak

A szeretetszolgálat által összeállított élelmiszercsomagokat családok, nehéz körülmények között élő idősek, fogyatékos gyermeket nevelők és hajléktalanok kapják.

Sikeres volt az összefogás, több mint 26 ezer ajándékcsomag készült a rászorulók számára az Adni Öröm! élelmiszeradomány-gyűjtés során. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország jubileumi, 25. karácsonyi adománygyűjtő akciója révén idén 188 tonna élelmiszerből készültek ajándékcsomagok, amelyeket a szeretetszolgálat még az ünnepek előtt eljuttat a rászorulóknak.

Idén az előző évektől eltérően már jóval korábban, december 1-jén elindult az Adni Öröm! akciója.

Az adománykártyákat ettől a naptól kezdve 137 üzletben, valamint a SPAR Online shopban is meg lehetett vásárolni. Az adakozók egy virtuális adventi naptáron folyamatosan nyomon követhették, hogy az adott napon mennyi összeg folyt be az adománykártyákból.

Felnyitni egy ilyen kis ablakot, és mögötte látni, hogy naponta több százezer forint érkezett be a nemes célra, szívmelengető érzés, és külön örömmel tölthette el azokat, akik ilyen módon maguk is hozzájárultak a legszegényebbek ünnepéhez – fogalmazott Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A SPAR és INTERSPAR üzletekben pedig több tízezer vásárlók személyesen adta át a családoknak szánt felajánlását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek. A személyesen átadott élelmiszereken túl több mint 12 millió forint felajánlással járultak hozzá a vásárlók az adománykártyákon keresztül is az akció sikeréhez.

Rászoruló családok, egyedül maradt, nehéz körülmények között élő idősek, fogyatékos gyermeket nevelő szülők és hajléktalan emberek kapják a szeretetszolgálat által összeállított élelmiszercsomagokat, amelyeket még az ünnepek előtt kézbesítenek hozzájuk.

Örömünkre szolgál, hogy a vásárlók évről évre várják már az üzletekben megszervezett gyűjtést, amely 25 év alatt rengeteg családnál az adventi időszak fontos eseményévé vált, hiszen a karácsonyi készülődés részeként, az ünnepi bevásárlás mellett apró jó cselekedetet is véghez vihetnek adományaikkal – mondta Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője.

A SPAR Magyarország számára nagy öröm, hogy egy világjárvány idején, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen immáron 25. alkalommal tudta megszervezni a hagyományos karácsonyi élelmiszeradomány-gyűjtő akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!