Jónak lenni jó!

2021.12.20. 10:12

Több mint 345 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági műsorának végéig

Ferenc pápa is segítette az idei kampányt, amely a Regőczi Alapítványt támogatja.

Több mint 345 millió forint gyűlt össze a közmédia jótékonysági műsora, a Jónak lenni jó! vasárnap késő esti zárásáig, az idei kampány a Regőczi Alapítványt támogatja.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekek segítésére.

Az egész napos műsorfolyam zárásakor Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, az alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte, hogy mintegy 600 családban több mint ezer gyermeket támogatnak.

Kiemelte, hogy ahány család, annyiféle élethelyzettel találkoznak, mindannyiuknak eltérőek a problémáik. Az anyagi támogatást nevezte a legfontosabbnak, amelyet a családok arra fordítanak, amire szükségesnek látják. Hozzátette: 

vannak olyan helyzetek is, amikor önmagában a pénz nem segít, szükség lehet pszichológusra vagy jogi tanácsadásra.

Igyekszenek mindenben segíteni, amivel az érintettek az alapítványhoz fordulnak - hangsúlyozta Herczegh Anita.

Áder János köztársasági elnök szerint a Jónak lenni jó! című műsornak az adománygyűjtésen túl a legfontosabb haszna az lehet, hogy felhívja azoknak az embereknek a figyelmét, akik még mindig kételkednek a védőoltás hatásosságában, hogy ezáltal elkerülhetik ezeket a helyzeteket. Ennek az üzenetnek a közvetítése legalább annyira fontos, mint az adományozás - tette hozzá.

Mint mondta, 

mindenkinek elszorul a szíve, ha belegondol abba, hogy ő vagy a közeli hozzátartozói, barátai is járhattak volna így.

Hangsúlyozta: az alapítvány az országos karitatív szervezetekkel, hálózatokkal együttműködve folyamatos, hosszú távú segítséget nyújt. "A szülői szeretetet nem tudjuk pótolni" - fogalmazott Áder János, hozzátéve: azt a kieső jövedelmet viszont igen, ami ahhoz szükséges, hogy az árván vagy félárván maradt gyerekek befejezzék az iskolát, szakmát, diplomát szerezzenek.

Áder János az alapítvány nevének választása kapcsán felidézte, hogy személyesen is ismerték Regőczi Istvánt, akiről az alapítványt elnevezték. A katolikus pap sokat segített az árvákon, árvaházakat épített, templomokat újított fel. "Kötelez bennünket az ő példája, az az elhivatottság, amely az egész életét jellemezte" - hangsúlyozta.

A műsor indulása előtt Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója bejelentette, hogy Ferenc pápa egy Szent Ferenc-szoborral támogatja a Jónak lenni jó! kampányt. Erről Herczegh Anita úgy fogalmazott:

nem nagyon fordult még elő, hogy a pápa egy magánalapítványt támogasson, ez nekik nagyon sokat jelent.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója azt hangsúlyozta: jó látni, hogy összefognak az emberek, a műsor meg tudja mozgatni a magyarságot az egész Kárpát-medencében.

A műsor éjszakai zárásakor bejelentették, hogy 

Karikó Katalin kutatóbiológus a Regőczi Alapítványnak ajánlotta fel a Bolyai-díjjal járó jutalom felét, 50 ezer eurót.

A Regőczi Alapítvány munkáját az 1357-es szám tárcsázásával vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az év végéig, és azokat a felajánlásokat is meg lehet még vásárolni, amelyek eddig nem keltek el.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke a közmédia 10. Jónak lenni jó! című műsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2021. december 19-én. 

Fotó: Cseke Csilla/MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!