Nagylelkű adomány

2022.01.30. 08:50

Rihanna alapítványa 15 millió dollárral segíti a klímaváltozás áldozatait

18 klímaigazságosságért küzdő szervezetet támogatnak, amelyek 7 karib-tengeri országban és az Egyesült Államokban tevékenykednek.

A sztárénekes Rihanna alapítványa 15 millió dollárt, vagyis 4,8 milliárd forintot adományoz a klímakatasztrófák által sújtott hátrányos helyzetű régiók és társadalmi rétegek megsegítésére. A We Found Love című szám előadója kedden jelentette be, hogy Clara Lionel Foundation elnevezésű alapítványán keresztül 18 klímaigazságosságért küzdő szervezetet támogat, amelyek 7 karib-tengeri országban és az Egyesült Államokban tevékenykednek. A szervezetek között szerepel a Climate Justice Alliance, az Indigenous Environmental Network és a Movement for Black Lives.

A klímakatasztrófák, amelyeknek gyakorisága és intenzitása is egyre nő, nem minden közösségre hatnak egyenlően, a színes közösségeket és a szigeteken élőket sújtja leginkább a klímaváltozás

– fogalmazott Rianna, aki a karibi Barbadosról származik.

Mint kiemelte, ennek az egyenlőtlenségnek a felszámolása motiválja alapítványát, amelyet nagyszüleiről nevezett el és amely prioritásnak tekinti mind az éghajlatváltozással szembeni ellenállóképességgel, mind az éghajlati igazságossággal kapcsolatos munkát. A Twitter társalapítója, Jack Dorsey #StartSmall nevű filantróp kezdeményezésével karöltve az adományok olyan közösségeket céloznak meg, amelyeket nők, fekete és őslakos vezetők irányítanak, mivel az ő közösségeik vannak a legnagyobb veszélyben.

A támogatóknak partneri kapcsolatokat kell kiépíteniük az alulról szerveződő szervezetekkel, amelyek tisztában vannak azzal, mi szükséges az éghajlati igazságosság eléréséhez saját közösségeikben

– nyilatkozta Justine Lucas, a Clara Lionel Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Borítókép: Image Press Agency / NurPhoto via AFP / Xavier Collin

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!