Táborozás

2022.02.16. 12:00

Osztálykirándulásokkal nyílik idén a felújított zánkai Erzsébet-tábor

Osztálykirándulásoknak ad otthont a felújított zánkai Erzsébet-tábor május 4-től június 10-ig.

A balatoni táborozásra jelentkező iskolák 1-12. évfolyamos diákjai öt héten át – hétfőtől szerdáig, illetve szerdától péntekig tartó turnusokban – vehetnek részt a zánkai tábor mintegy 30 különféle programjában – közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szerdán.

A szervezők a táboroztatási programban biztosítják a szállást, a napi étkezéseket és az egészségügyi ellátást.

Az elmúlt időszak felújításainak köszönhetően a zánkai tábor befogadóképessége jelentősen nőtt, így tavasszal már 17 ezer vendéget várnak.

A háromnapos, kétéjszakás, tábori osztálykirándulásokon a szervező alapítvány sportprogramokat, koncerteket és színházi előadást, továbbá digitális kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő, játékos foglalkozásokat is biztosít a diákoknak. Emellett lehetőség van sétahajózásra, íjászatra, túrázásra, sőt a diákok kipróbálhatják magukat a kalandparkban, illetve látogatást tehetnek a haditechnikai parkban is.

A turnusok ideje alatt az iskolák is szervezhetnek kirándulásokat, így a környék látnivalóit is megismerhetik a gyermekek.

A május 4-től június 10-ig tartó Erzsébet-táborokba kizárólag köznevelési intézmények jelentkezhetnek, így azok, akik tavasszal a Balatonnál szeretnének táborozni, a jelentkezéssel kapcsolatban az iskolájukhoz fordulhatnak.

Borítókép: gyerekek érkeznek a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborba (Bodnár Boglárka/MTI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!