Magyarország összefog

2022.02.28. 13:20

Jónak lenni jó! – Rendkívüli jótékonysági műsort indít a közmédia

A Híd Kárpátaljáért segélyakcióhoz csatlakozva, Magyarország összefog alcímmel rendkívüli Jónak lenni jó! jótékonysági kampányműsort indít hétfőn a közmédia – közölte Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a Jónak lenni jó! projektvezetője a Jó reggelt, Magyarország! hétfői adásában.

Siklósi Beatrix elmondta, hogy az első adás hétfőn este fél kilenctől lesz látható a Duna tévécsatornán. A hallgatók és nézők figyelmébe ajánlotta a 1357-es adományvonalat, valamint a [email protected] email címet.

Kiemelte: a szétszakított családok sokszor nem tudják felvenni egymással a kapcsolatot, ezért segítségükre a közmédia létrehozta az [email protected]ímet. A tervek szerint a rádiós kollégák az erre az email címre küldött üzeneteket bemondják a műsorokban.

Az összefogás első tapasztalatairól elmondta, hogy folyamatosan érkeznek a megkeresések, szállás- és ellátás felajánlások, egy nagyvállalkozó 20 millió forint adománnyal támogatja az ügyet.

A csatornaigazgató kiemelte: a közmédia most koordinálni tud, tárgyakat befogadni, árverezni nem. Élő műsorokban fogják bemutatni a segítség különböző módjait, hogy hol, mire van szükség.

Fontos a tájékoztatás – mutatott rá, hozzátéve: lényeges a pontos információk átadása, hogy az emberek tudják, ha segíteni akarnak, hol tudják ezt a leghatékonyabban megtenni. Ez a műsor az összefogásról szól – húzta alá a csatornaigazgató.

Borítóképünkön Siklósi Beatrix. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!