Ünnep

2022.04.22. 22:01

Kétmilliomodik látogatóját köszöntötte a Tisza-tavi Ökocentrum

Kétmilliomodik látogatóját köszöntötte a napokban a Tisza-tavi Ökocentrum – közölte a Heves megyei Poroszlón található létesítmény ügyvezetője az MTI-vel.

Kiss János elmondta: a kétmilliomodik látogató, a tízesztendős Ferenczi Tünde csütörtökön érkezett az Ökocentrumba, ahol Poroszló polgármestere és a komplexum ügyvezető igazgatója, valamint igazgató-helyettese köszöntötte.

Kiss János hozzátette, hogy az Ökocentrum egy évtizedes működése alatt népszerűségének növekedése töretlen volt. 

Folyamatosan emelkedő látogatószám mellett már 2015-ben átlépték a célul kitűzött évi 200 000 főt, míg a koronavírus-járványt megelőző 2019-es esztendőben 240 000 vendéggel rekordévet zártak.

Hangsúlyozta: a 2012-ben megnyílt, 2,2 milliárd forintból megvalósult édesvizű óriásakvárium és a komplexumban dolgozók munkája a kezdetek óta jelentősen hozzájárul Magyarország, a Tisza-tó és különösen Poroszló idegenforgalmának fejlődéséhez.

Borítókép: Védőmaszkot viselő látogatók a Tisza-tavi Ökocentrumban Poroszlón, a központ újranyitásának másnapján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt az intézmény március 16-tól nem fogadhatott látogatókat. Fotó: MTI/Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!