Szigorítások

2022.06.01. 08:52

Mexikóban betiltották az elektromos cigarettát

Andrés Manuel López Obrador elnök azzal indokolta a döntést, hogy károsak az egészségre, ráadásul valójában nem jelentenek érdemi alternatívát a hagyományos dohánytermékekre.

Betiltották szerdától Mexikóban az elektromos cigarettát, és a dohányzásmentes világnap alkalmából azt is bejelentették, hogy Mexikóváros történelmi belvárosában köztereken is tilos lesz a dohányzás.

Andrés Manuel López Obrador elnök rendeletben tiltotta be az e-cigaretták teljes forgalmazását, azzal indokolva a döntést, hogy károsak az egészségre, ráadásul valójában nem jelentenek érdemi alternatívát a hagyományos dohánytermékekre.

Az országban már tavaly döntöttek az elektromos cigaretta külföldre vitelének és importjának tilalmáról, most ezt a korlátozást terjesztették ki.

Az e-cigarettát az Egészségügyi Világszervezet(WHO) egészségre ártalmasnak nyilvánította, és egy tavalyi közleményben tudatta, hogy a világon már több mint 100 országban korlátozzák a használatát, vagy korlátozásokat terveznek bevezetni.

A főváros vezetése a világnap alkalmából kedden azt jelentette be, hogy Mexikóváros főterén és a katedrális szomszédságában teljesen megtiltják a dohányzást. A zárt nyilvános helyiségek többségében – beleértve az éttermek és bárok jelentős részét is – már évek óta tilos a dohányzás Mexikóban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!