Melegben fontos!

2022.07.10. 17:57

Mi történik, ha nem iszunk elég vizet?

Minél melegebb van, annál jobban kell figyelni a folyadékfogyasztásra.

Minden nap legalább 2-3 liter vizet igyunk, melegben ez különösen fontos. A szervezet ugyanis már az enyhe fokú kiszáradásra is reagál, mégpedig nem épp a legkellemesebb tünetekkel. Vajon mi történik a testtel, ha megfeledkezünk a vízivásról? - írja a Diéta és Fitnesz.

Jön a stressz

Ha székrekedéssel küzd valaki, érdemes átgondolni, mennyit ivott az utóbbi időben. A kevés folyadék ugyanis az egyik legfőbb oka ennek a kellemetlenségnek. Az alvászavaroktól kezdve a stresszig több dolog miatt érezhetjük, hogy fáradtak és megviseltek vagyunk – de azt vajon mindenki tudja, hogy a vízhiány is kiválthatja ezeket a tüneteket? A víz ugyanis feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a táplálékot a szervezet energiává alakítsa. Ha nincs víz, energiánk sem lesz.

Hamarabb öregszünk

A kiszáradás a bőrön is meglátszik – hamarabb ráncosodunk, a bőrünk érzékeny és papírvékony lesz. Ha viszont pár napig elég folyadékot fogyasztunk, máris látványos lesz a javulás.

Izomgörcsök jöhetnek

A víz segít fenntartani a nátrium és a kálium egyensúlyát a szervezetben. Ha ez az egyensúly felborul, az könnyen vezethet izomgörcsökhöz.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Borítókép: illusztráció
 

Címkék#víz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!