Iskolakezdés

2022.09.01. 18:33

Tanszeradománnyal segít a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátalján

Száz, iskolaszerekkel megtöltött iskolatáskát adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kárpátalján működő négy református líceum első évfolyamos diákjainak a Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű akció keretén belül.

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója iskolaszerekkel megtöltött iskolatáskák mellett

Forrás: Magyar Református Szeretetszolgálat/Facebook

A Nagyberegi Református Líceum 16 ötödik osztályos tanulójának a tanévkezdés napján adták át az tanszerekkel teli iskolatáskákat a szeretetszolgálat képviselői, a napokban pedig a nagydobronyi, tiszapéterfalvai és técsői líceumok tanulói is megkapják a tanszercsomagot.     

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványa idén július 15-én kezdődött és egy hónapon át tartó tanszergyűjtő akciójának célja az volt, hogy hátrányos helyzetű gyermekeknek és családjaiknak megkönnyítsék az iskolakezdést - mondta el Dobis-Lucski Zsófia, a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. 

 

A felajánlások révén a száz kárpátaljai iskolás mellett 1100 anyaországi diák jutott támogatáshoz, közöttük a háború elől Magyarországra menekült családok gyermekei is.     

 

Az adományt átvevő Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka elmondta, hogy a személyenkénti mintegy harmincezer forint értékű adomány komoly segítség a kárpátaljai családoknak, mert a jelenlegi ukrajnai gazdasági helyzetben sokaknak okoz gondot az iskolakezdéshez szükséges eszközök megvásárlása. 

A magyarországi testvérek összefogásának hála, a gyerekek megfelelő körülmények között kezdhetik el az idei tanévet

 

- fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!