baleset

2018.04.14. 07:27

A svájci Alpokban eltűnt német milliárdos családja már nem remél

Nincs többé esély arra, hogy élve kerül elő a Tengelmann-csoportot vezető Karl-Erivan Haub.

Karl-Erivan Haub, CEO of Tengelmann Group, attends a press conference in Muelheim an der Ruhr, Germany, 09 July 2015. The corporation currently employs around 72,000 people in Germany and 18 other countries.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: ROLAND WEIHRAUCH

„Ez a szerencsétlenség a Haub család és a teljes családi vállalkozás számára borzalmas, és egyben mindenki számára felfoghatatlan tragédia” – hangsúlyozta Sieglinde Schuchardt, a Tengelmann csoport szóvivője.

Karl-Erivan Haub családja feladta a reményt, mert a könnyű öltözetet viselő milliárdos immár több mint hét napja tűnt el egy szélsőséges időjárási körülmények jellemezte gleccseren síelés közben. A svájci mentőcsapatok továbbra is keresik a leggazdagabb németek egyikének számító 58 éves férfi holttestét. A kutatás költségeit teljes egészében a Tengelmann csoport vállalta.

Az eddigi mentési munkák az időjárás miatt nehézkesen haladtak. Időnként hatvanan kutattak az eltűnt férfi után. A térségben több ezer gleccserhasadék található, némelyik több száz méter mély. Az egységek leereszkedtek a legismertebb hasadékokba, és átvilágították azokat, de nem sikerült az üzletember nyomára bukkanni.

Haub – aki a síelés és az alpinizmus szerelmese volt – múlt szombaton tűnt el a svájci-olasz határon található Kis Matterhornon egy magányos edzés során. A milliárdos a következő heti, Gleccserőrjárat nevű sporteseményre készült, amelyet a svájci hadsereg szervez kétévente. Haub már kétszer részt vett a legendás megpróbáltatáson. A milliárdos azóta nem adott életjelet magáról, hogy szombat reggel fél 9-kor beszállt a síliftbe, holott délután vissza kellett volna térnie szállására. Eltűnését hétfő este jelentették be.

A Manager Magazin című gazdasági folyóirat 4,2 milliárd euróra (több mint 1300 milliárd forintra) becsülte a vállalkozócsalád vagyonát. A Tengelmann-birodalom része a Kik áruház- és az Obi barkácsáruház-lánc.

Borítókép: Karl-Erivan Haub

Forrás: AFP/Roland Weihrauch

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!