újabb látványosság

2021.10.22. 13:51

A világ legmagasabb óriáskerekét avatták fel Dubajban

A kilátókerék majdnem kétszer olyan magas, mint a 135 méteres London Eye.

The world’s tallest observation wheel, Ain Dubai, was supposed to open in 2019. Facing technical problems and challenges, the opening had been postponed few times. Standing at over 250 meters high, the structure is located on Bluewaters island. La plus haute roue d observation du monde, Ain Dubai, devait ouvrir en 2019. A cause de problemes et challenges techniques, l inauguration a ete repoussee plusieurs fois. Culminant a plus de 250 metres, la roue est situee sur l ile bluewaters.

Forrás: Hans Lucas/AFP

Fotó: Emmanuel Catteau

A világ legnagyobb, 250 méter magas óriáskerekét avatták fel Dubajban.

Az Ain Dubai (Dubaj szeme) óriáskeréknek 48 kabinja van, melyekben egyszerre több mint 1750 utas foglalhat helyet. A teljes kört 38 perc alatt teszi meg.

A kilátókerék majdnem kétszer olyan magas, mint a 135 méteres London Eye.

A látványosság csütörtöki megnyitóján Ahmed bin Mohamed, a dubaji médiatanács elnöke hangsúlyozta, hogy a város továbbra is elkötelezetten fejleszti az emírségek turisztikai kínálatát.

Az óriáskerék építéséhez 11,2 ezer tonna acélt használtak fel.

Dubaj, az Egyesült Arab Emírségek turistaközpontja nagy veszteségeket szenvedett a koronavírus-járvány miatt: míg 2019-ben 16,73 millióan keresték fel a várost, addig 2020-ban a látogatók száma csupán mintegy 5,5 millió volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!