direkt

2019.03.27. 11:04

Átadták a vasúti megállót, amelynek nincs egy kijárata sem

Az állomást kizárólag azért építették, hogy a látogatók gyönyörködjenek a kilátásban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Natee Meepian

Japánban számos szokatlan dologgal találkozhat a turista, de van egy vasúti megálló, amely még közülük is kiemelkedik. Az „állomás„ a Nisiki folyó partján található Jamagucsi prefektúrában Ivakuni mellett, és azért különleges, mert sem bejárata, sem kijárata nincs – írja az origo.hu.

A Szejriu Miharasi Eki nevű megállót – amely annyit tesz: tiszta folyó kilátóállomás – kizárólag azért építették, hogy a látogatók gyönyörködjenek a kilátásban.

Az állomást idén március 17-én adták át, és a Boredpanda beszámolója szerint csak különleges alkalmakkor áll meg ott a vonat. Ilyen lesz például március 31-én és április 1-jén közlekedő szakékóstoló járat.

Japánban nem példa nélküli, hogy egy vasútállomást csak néha használnak. Ilyen például a Cusimanomija állomás Sikoku szigetén, amelyet csak évente kétszer nyitnak meg a helyi nyári fesztivál idején. Sőt, olyan is van, amelyet mindössze egyetlen utasért tartanak fenn.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!