keresik az apát

2019.01.09. 20:20

Gyereket szült egy több mint tíz éve kómában levő nő az ápolóotthonban

Az intézmény személyzete azt állítja, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt.

A rendőrség DNS-mintát vesz annak a phoenixi ápolóotthonnak az összes férfi alkalmazottjától, ahol egy több mint tíz éve kómában fekvő nő gyermeket hozott világra december 29-én.

Az ápolóotthont működtető Hacienda HealthCare közölte, hogy üdvözli az alkalmazottak DNS-vizsgálatát.

Folytatjuk együttműködésünket a phoenixi rendőrséggel és valamennyi nyomozó hatósággal, hogy kiderüljenek a tények ebben a mélyen megrázó és példátlan helyzetben – írták közleményükben.

Az Azfamily.com helyi híroldal jelentette először, hogy egy több mint 10 éve vegetatív állapotban lévő nő december 29-én kisfiút szült.

A 29 éves nő a Phoenixtől mintegy 205 kilométerre délkeletre fekvő rezervátumban élő San Carlos apacs törzs tagja. A törzs közleménye szerint a nő a szülés idején is kómában volt. Az intézmény személyzete azt állítja, hogy nem tudtak a várandósságról a szülés előtt.

A törzs nevében mélyen megrázott és megdöbbentett az, ahogyan tagunkkal bántak. Amikor egy szerettünknek palliatív ellátásra van szüksége, amikor ezek az emberek a leginkább sebezhetőek és leginkább függenek másoktól, megbízol a gondozóikban. Sajnos egyikük nem volt megbízható, és kihasználta a nő helyzetét. Remélem, igazságot fognak szolgáltatni – írta Terry Rambler, a törzs vezetője.

A nő családjának ügyvédje közölte, hogy felháborítja őket az, ahogyan lányukat gondozták, de közölték, a kisfiú egy szerető családba született, és gondjaikba veszik őt.

A Hacienda elnök-vezérigazgatója, Bill Timmons hétfőn lemondott az eset miatt.

Az arizonai egészségügyi tárca közölte, hogy új biztonsági intézkedéseket rendeltek el az ápolóotthonokban. Ez azt jelenti, hogy egy beteg ellátásakor a személyzet több tagjának kell jelen lennie, jobban fogják videokamerával figyelni a betegellátó helyiségeket, és a látogatókat is jobban fogják ellenőrizni.

A DNS-vizsgálattal ugyan fény derülhet a gyermek apjának kilétére, aki nem fogja elkerülni a felelősségre vonást, ám a Hacienda sem fogja elkerülni, hogy eleget tegyen kártérítési kötelezettségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!