mázlis flótás

2020.10.19. 14:40

Azt hitte, kiskutyát simogat, de aztán megjelent az anyamedve

A japán férfi a váratlan támadás után – amelyet szerencsére csak a ruhája bánta – biztosan jobban megnézi, milyen kölyökkel is szeretne ismerkedni.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dennis W Donohue

Kölyökkutyának hitt egy medvebocsot egy japán férfi Niigata prefektúra egy parkjában, az anyamedve rátámadt – írta a Jorimuri Simbun helyi napilap hétfőn.

A férfi az Icsisima Tej parkot látogatta meg, amikor a főbejárat közelében észrevett – feltételezése szerint – egy helyes kiskutyát. Amikor meg akarta simogatni, a háta mögül egy medve támadt a gyanútlan sétálóra.

Szerencséjére az anyaállat gyorsan elengedte a férfit, akinek nem esett baja, csak a ruháját szakította el a ragadozó. A parkban sétáló, nagyjából tucatnyi turista és az ott dolgozók biztonságos helyre menekültek, a park hétfő estig zárva marad.

Niigatában medveveszélyt hirdettek, miután egy kertjében dolgozó 73 éves nőt halálra sebzett egy fekete medve.

A prefektúrában április óta kilenc embert ért fekete medve támadása. Szakértők szerint téli álmuk előtt azért közelítik meg a medvék egyre gyakrabban az emberi településeket, mert a hegyi erdőkben nem találnak elég bükkmakkot. Ezenkívül egyre több környék néptelenedik el a lakosság elöregedése miatt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!