Ország-világ

2021.07.18. 13:24

Balatoni véradókampányt indítanak

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) balatoni nyári véradókampányt indít, hogy a nyári időszakban is fenntartsa az optimális vérkészletet.

Budapest, 2021. május 21. A véradóbusz az átadásán az Országos Vérellátó Szolgálat Központja elõtt 2021. május 21-én. Véradóbuszt kapott az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), a vásárlást az Emberi Erõforrások Minisztériuma 20 millió forinttal támogatta. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A vasárnapi közleményükben azt írták: a szabadságolásokkal és

az oktatási szünettel hagyományosan csökken a véradók aktivitása, de a balesetek, betegségek miatt a kórházaknak az ellátásokhoz folyamatosan szükségük van vérkészítményekre.

Kérik, hogy aki teheti, menjen el vért adni, az OVSz véradó busza kihelyezett helyszíneken várja őket.

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradóknál a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelentkezők vigyék magukkal a személyazonosító igazolványukat, lakcím- és taj-kártyájukat.

Először július 20-án Alsóörsön, a strandnál (Örkény sétány) várják a véradókat.

A helyszínek és időpontok megtalálhatók a vérellátó szolgálat honlapján.

Borítókép: a véradóbusz az átadásán az Országos Vérellátó Szolgálat Központja előtt 2021. május 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!