Különleges tárlatvezetés

2020.04.06. 11:48

Barangolja be virtuálisan a leghíresebb egyiptomi lelőhelyeket és múzeumokat

Virtuálisan lehet bebarangolni Egyiptom leghíresebb régészeti lelőhelyeinek és múzeumainak egy részét az észak-afrikai ország turisztikai és régiségügyi minisztériuma által elindított kezdeményezés keretében.

Forrás: Shutterstock

A kairói Amerikai Kutatóközponttal (ARC) együttműködésben megvalósuló virtuális tárlatvezetések a szaktárca honlapján és közösségi oldalain keresztül elérhetők írják angol nyelvű egyiptomi hírportálok.

Az Experience Egypt from home. Stay home. Stay safe Tapasztald meg Egyiptomot otthonról. Maradj otthon. Maradj biztonságban szlogenre épülő kezdeményezés a minisztérium azon erőfeszítéseinek részét képezi, amelyek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt otthonmaradásra kényszerülő emberek a világ bármely pontjáról megismerkedhessenek az ókori egyiptomi civilizációval áll a tárca közleményében.

A pénteken elérhető vált első virtuális túra a 18. dinasztia idején élő ókori egyiptomi hivatalnok, Menna sírját mutatja be a thébai nekropoliszban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!