lezárták a strandokat

2018.04.17. 06:00

Cápatámadás miatt halasztották el a szörfversenyt

Cápatámadás miatt elhalasztották a Margaret River Pro szörfversenyt, a helyszínhez közeli délnyugat-ausztráliai strandon egy cápa egy szörfös mindkét lábát megharapta.

Surfers at Huzzawouie (Huzzas), a break at South Point, off Gracetown, north of Margaret River, Augusta-Margaret River Shire, Western Australia, Australia, Pacific

Forrás: AFP/robertharding/Robert Harding Heritage

Fotó: Rob Francis

A 30-as éveiben járó áldozat hétfő reggel 9 óra körül szörfözött a gracetowni parton, amikor a cápa rátámadt – mondta Dennis Bertoldo, a St. John Ambulance szóvivője.

Szemtanúk szerint a cápa felborította a szörföt, a férfinak azonban sikerült kijutnia a partra, ahol a mentősök ellátták sérüléseit, majd helikopterrel a 285 kilométerre lévő perthi kórházba szállították.

A sérült állapota a kórház szerint stabil.

A támadás után két órával a vízi mentők egy négyméteres cápát láttak egy közeli strand vizein. A Smart Shark weboldal szerint a környéken egy bomló bálnatetem is található, lehet, hogy az vonzotta oda a ragadozót.

A baleset miatt a World Surf League elhalasztotta a közelben rendezendő Margaret Rover Pro elnevezésű szörfös világversenyt, a Gracetown környéki strandokat lezárták.

Peter Jovic helyi szörffotós a partról nézte végig a balesetet. Az ABC ausztrál rádióadón elmondta,

látta, amint a vízből kiugrik a cápa és felborítja a szörföt.

„Ezután a felkavart vízben nem sok mindent lehetett látni. A szörfösnek egy kisebb hullámra hasalva sikerült távolabb sodródnia, majd kiúszott a partra” – tette hozzá.

A gracetowni strandon 2010 óta két halálos cápatámadás történt.

Borítókép: szörfösök Gracetown környékén

AFP / robertharding / Robert Harding Heritage / Rob Francis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!