bocsi, kicsit megcsúsztam!

2021.06.02. 11:30

Egy férfi 48 évig nem adta vissza a könyvtárnak a kikölcsönzött Bob Dylan-lemezt

Egy San Franciscóban élő idős férfi 48 éves késéssel küldte vissza postán egy ohiói könyvtárba Bob Dylan egyik lemezét.

The records 'At Budokan' (l) and 'Another side of Bob Dylan' by Bob Dylan lie in a record store in Munich, Germany, 13 October 2016. Dylan has won the Nobel Prize for Literature 2016. PHOTO: SVEN HOPPE/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sven Hoppe

A küldeményhez mellékelt levelében a 73 éves Howard Simon elnézést kért a késedelemért a Heights-i Könyvtáraktól.

Simon még nyolcadik osztályos volt, amikor 1973-ban kikölcsönözte Dylan Self Portrait című albumát.

Mint írta, most lemezgyűjteményének két Dylan-albuma között bukkant rá a kikölcsönzött példányra.

„A közelmúltban mentem nyugdíjba, és kihasználom a lehetőséget, hogy figyelmemet életem olyan dolgainak szenteljem, amelyeket hosszú éveken át hanyagoltam a karrierem és a családom miatt.

A levéllel visszaküldök egy olvasójegyemen lévő tételt, amellyel körülbelül 17 480 napot késtem”

– írta.

Simon szerint az album borítója kicsit megsérült, miután University Heightsből Kaliforniába utazott vele különböző megállók érintésével. A könyvtár szerint azonban a felvételek jó állapotban vannak.

Simon küldött 175 dollár pótdíjat is és egy albumot, amelyet ő készített, mondván, esetleg befér a könyvtár gyűjteményébe.

A könyvtár nem neheztel a férfira. „Az egészben az a vicces, hogy már nem számolunk fel pótdíjat, ha visszakapjuk a kikölcsönzött tételt, nincs szükség arra, hogy büntessük az embereket – mondta Sara Philipps igazgató. – Hálásak vagyunk, azért, hogy visszaküldte a lemezt. Azt mondanám, kvittek vagyunk” – tette hozzá.

Borítókép: Bob Dylan-lemezek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!