zavarják a nyugalmat

2019.09.04. 07:58

Elképesztő dolgokat művelnek a turisták a Mont Blancon

A francia Alpokban található Chamonix település polgármestere azt szorgalmazza, hogy Emmanuel Macron tegyen lépéseket a Mont Blanc-t megmászó felelőtlen turistákkal szemben. A kelet-franciaországi város vezetője azután szólalt fel, hogy egy angol turista egy evezőpadot hagyott Nyugat-Európa legmagasabb pontján.

Tourists look at the Mont Blanc peak (C) from the 'Aiguille du Midi' peak over the Chamonix valley, in the French Alps, eastern France on July 20, 2019. (Photo by )

Forrás: AFP

Fotó: PHILIPPE DESMAZES

Jean-Marc Peillex, Chamonix-Mont Blanc település polgármestere jelentette, hogy a brit haditengerészet egyik tagja a mögöttünk hagyott hétvégén

felvitt egy evezőpadot a Mont Blanc-ra, 4,362 méteres magasságba. Viszont a férfinak már nem volt ereje levinni az edzőszerkezetet, ezért egy elsősegély kunyhóban hagyta.

Szintén ezen a hétvégén egy német turista kutyájával kezdett el mászni. A férfit a hegyi rendőrség figyelmeztette, hogy ne tegye, aki meg is ígérte, hogy a csúcsmászás előtt a szálláson hagyja a kutyát.

Ennek ellenére éjszaka elindult az ebbel, aki vérző tappancsokkal jött vissza.

Két svájci pedig

egy kisrepülővel szállt le a hegyen, hogy fáradtság nélkül felsétálhassanak a csúcsra.

A hegyi rendőrség csak 38 euróra büntethette meg őket, mert – szabályozás híján – csak egy 1960-as leszállási törvényt sértettek meg.

A helyi polgármester megelégelte az ehhez hasonló eseteket, ezért arra kéri Emmanuel Macron elnököt, hogy hozzanak olyan törvényeket, amelyek alapján 2020-tól megbüntethetik azokat, akik megzavarják a Mont Blanc nyugalmát.

Évente mintegy 25 ezer ember indul el megmászni a hegycsúcsot.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!