18 tonna időzített emlős

2018.06.28. 16:35

Eltávolították a bálnatetemet, mielőtt felrobban

Egy 18 tonnás bálna tetemét távolították el a hatóságok egy ausztrál strandról csütörtökön, mert attól tartottak, hogy a tetem felrobban.

70118025. Tomatlán, Jal., 18 Ene 2017 (Notimex- Especial).- La Procuraduría Federal de Protección al Ambiente (Profepa) atendió un varamiento de ballena jorobada (Megaptera novaeangliae) muerta, que se localizó en la playa conocida como “La vuelta del barco”, en este municipio. NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/ENV

Forrás: AFP/NOTIMEX/ESPECIAL

Fotó: NOTIMEX

A csaknem 13 méter hosszú nőstény hosszúszárnyú bálna (Megaptera novaeangliae) szerda este vetődött partra a Sydneytől 430 kilométerre északra lévő Crescent Head közelében lévő Big Hill Beachen.

Mivel az állat elkezdett felfújódni,

az Új-Dél-Wales állami nemzeti park felelősei az idővel versenyt futva eltávolították a tetemet a partról. Jools Farrell, a tengeri emlősök mentésével foglalkozó szervezetet munkatársa szerint a felfúvódás és esetleges robbanás természetes folyamat a partra sodródott és elpusztult állatoknál.

A hatóság emberei darut használva emelték fel a bálnát és vitték biztonságos területre.

Bár pontosan nem tudni, mi okozta a bálna elpusztulását, a szakértők szerint valószínűsíthető, hogy végső kimerülésben múlt ki idei hosszú vándorútja során.

A strandolni vágyóknak azt javasolták, hogy ne menjenek a vízbe a Big Hill Beach környékén a következő legalább 28 órában, mivel a bálna nagyszámú cápát vonzott a területre.

Borítókép: AFP / NOTIMEX / ESPECIAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!