Jutalmat kap, aki leszedi

2020.02.01. 19:39

Évek óta él gumiabronccsal a nyakán egy krokodil

Indonéziában jutalmat ajánlottak fel a természetvédők annak, aki megszabadít egy krokodilt a nyakára szorult gumiabroncstól. A hüllő elfogására tett eddigi kísérletek sikertelenek voltak.

A saltwater crocodile with a tyre around its neck is seen in Palu river in Palu on January 16, 2018. - Indonesian conservation officials are racing against time to locate and rescue a saltwater crocodile that has had a tire wrapped around its for more than a year on the island of Sulawesi. (Photo by ARFA / AFP)

Forrás: ARFA / AFP

Fotó: AFP

Egy helyi természetvédelmi csoport jutalmat ad annak, akinek sikerül megszabadítania a krokodilt a nyakára szorult gumiabroncstól – írja az Origo.

Hasmuni Hasmar, a Celebesz (Sulawesi) Természeti Erőforrások Védelmi Ügynökségének (BKSDA) vezetője azt mondta, „versenyt” indítottak a szóban forgó krokodil megtalálására és megmentésére.

A jutalmat bárki megkaphatja, aki képes kiszabadítani a szerencsétlen hüllőt

– mondta.

Azt pontosan nem árulta el, mi a jutalom. Hozzátette, a hüllő kiszabadítására tett korábbi kísérletek sikertelenek voltak – írja az Independent.

A négy méter hosszú állat feltehetően egy veszélyeztetett sziámi krokodil, amelyet a Palu-folyóban és a Palu-öbölben láttak. Már évek óta él gumiabronccsal a nyakán, először 2016-ban látták, túlélte a 2018-as palui cunamit és földrengést, de az abroncs még ekkor sem szakadt el.

A természetvédők attól tartanak, ha a krokodil tovább nő, megfulladhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!