cidri

2017.07.16. 12:19

Évtizede nem tapasztalt hóesés bénította meg Chile fővárosát

Szokatlanul nagy mennyiségű hó miatt állt meg az élet több helyen a chilei fővárosban, Santiagóban vasárnap.

Santiago, 2017. július 16. Egy fiú sétál a hó miatt összedõlt cirkuszi sátor elõtt Santiagóban 2017. július 15-én. Az utóbbi évtized legnagyobb havazása lepte meg a chilei fõvárost, a szokatlan mértékû hóesés miatt több mint 300 ezer lakás áramszolgáltatás nélkül maradt. (MTI/AP/Esteban Felix)

A csaknem 18 millió lakosú ország népességének mintegy harmada él a fővárosban, ahol szombaton helyenként 30 centiméter hó esett, és estére fagypont közelébe zuhant a hőmérséklet.

Hó borítja Santiagót július 15-én. Az utóbbi évtized legnagyobb havazása lepte meg a chilei fővárost, a hóesés miatt több mint 300 ezer lakás áramszolgáltatás nélkül maradt. (MTI/EPA/Elvis González)

A helyi katasztrófavédelem szerint 150 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Bár a déli féltekén jelenleg tél van, a santiagóiak nincsenek hozzászokva ahhoz, amit a meteorológusok jósolnak, vagyis, hogy a következő napokban mínusz 3 Celsius-fok körüli hőmérséklet várható.

Címkék#tél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!