Anyanyelv

2021.07.26. 08:33

Felvidéki diákok táboroznak a sátoraljaújhelyi Rákóczi-táborban

Hétfőtől négyszáz felvidéki általános iskolás táborozik a sátoraljaújhelyi Rákóczi-táborban – közölte a Rákóczi Szövetség.

Résztvevõk beszélgetnek a Rákóczi Szövetség anyanyelvi táborának megnyitója után a szervezet sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontjában 2021. július 25-én. A július 25-tõl 30-ig tartó táborban 400 felvidéki általános iskolás gyermek vesz részt - a diákok Pozsonytól a keleti végekig a Felvidék különbözõ régióiból, kiemelten szórványterületekrõl érkeztek.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A közlemény szerint a péntekig tartó táborban a diákok korosztályuknak szóló programokon vehetnek részt magyar nyelvi környezetben.

A tábor egyik célja a szülők és a szórványközösségek figyelmét felhívni arra, hogy a magyar iskolaválasztás meghatározó a gyerek és a közösség sikeres jövőjét tekintve

– írták.

Közölték:

Orfűn vitorlástáborban vehetnek részt a Csallóközből érkező felvidéki gyerekek keddtől péntekig.

Borítókép: résztvevők beszélgetnek a Rákóczi Szövetség anyanyelvi táborának megnyitója után a szervezet sátoraljaújhelyi Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontjában 2021. július 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!