ciánnal mérgezett

2017.11.08. 06:04

Halálra ítélték a japán fekete özvegyet

A kiotói nő milliárdokat örökölt meggyilkolt élettársaitól, de a pénz javát eltőzsdézte.

(FILES) This file photo taken on March 13, 2014 shows Japanese woman Chisako Kakehi, who was arrested on suspicion of poisoning her husband with cyanide in the latest "Black Widow" case, arriving at the Kyoto district court. A one-time millionairess dubbed the "Black Widow" over the untimely deaths of lovers and a husband was sentenced to death on November 7, 2017, in a high-profile murder case that has gripped Japan. / AFP PHOTO / JIJI PRESS / JIJI PRESS / Japan OUT / XGTY

Halálbüntetésre ítélte a tokiói kerületi bíróság kedden a kiotói fekete özvegyként ismert Kakehi Csiszakót, aki a vád szerint 2007 és 2013 között megölte férjét és két élettársát, valamint megpróbálta meggyilkolni egy ismerősét. A bíróság által kedden kihirdetett ítélet szerint a 70 éves nő ciánt itatott áldozataival, hogy örökségükhöz hozzáférve kifizethesse adósságait.

A védelem azzal érvelt, hogy a nő demenciában szenved. Az ügyészség szerint viszont a vádlott teljes mértékben beszámítható, így a törvény által felelősségre vonható.

Gazdag férjekre vadászott

A nőt 2014 novemberében vették őrizetbe negyedik férje, Iszao Kakehi meggyilkolásának gyanújával. A férj vérében a boncolás során ciánnyomokat találtak. Az emiatt indított nyomozás feltárta, hogy 2013 szeptemberében a „fekete özvegy” élettársa, egy 75 éves férfi szintén rosszul lett, amikor a pár éttermében vacsorázott és ő sem gyógyult meg.

Kakehi 24 évesen házasodott meg először, majd első férjével együtt a közeli Oszakában egy textilcéget alapított, amely a férj halála utána csődbe ment. A nő ezután különböző társkereső szolgáltatásokon keresztül keresett magának olyan „gazdag férjet”, akinek éves jövedelme legalább tízmillió jen (23,5 millió forint).

Flört a halállal

Később kiderült, hogy a vádlott az után kezdett „flörtölni a halállal”, hogy első férje 1994-ben, 54 éves korában elhunyt. 2008-ban az akkor már háromszoros özvegynek egy szeretője meghalt, majd 2012-ben egy vőlegénye hunyt el motorbalesetben. A boncolás során ciánt találtak a vőlegény vérében.

Kakehi ilyenformán mintegy 1 milliárd jent (2,35 milliárd forintot) örökölhetett attól a 10 élettársától, akikkel az említett szolgáltatáson keresztül ismerkedett meg.

A gyilkosságok útján szerzett hatalmas vagyon ellenére az asszony szegény maradt, mert a pénzt javát eltőzsdézte.

A nő pere júliusban kezdődött meg Kiotóban, a nagy érdeklődés övezte bírósági tárgyalás első napján mintegy hatszázan álltak sorba belépőjegyért a tárgyalóterembe.

Japánban több „fekete özvegy” került már bíróság elé. 2012-ben Kidzsima Kanaét ítélték halálra három szeretője meggyilkolásáért.

Borítókép: AFP / JIJI PRESS 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!