országos rekord

2020.11.26. 12:17

Három olasz étterem kapott idén először két Michelin-csillagot

Ugyanakkor Franciaország és Japán továbbra is megelőzi a Michelin-csillagos vendéglők számában.

Forrás: Shutterstock

Három olaszországi étterem kapott idén először két Michelin-csillagot, emellett 26 vendéglátóhely nyert el először egy-egy csillagot – közölte szerdán a tekintélyes étteremkalauz.

Olaszországban ezzel 403-ra nőtt az olyan éttermek száma, amelynek legalább egy Michelin-csillagja van. Ez országos rekord is egyben. Ugyanakkor Franciaország és Japán továbbra is megelőzi a Michelin-csillagos vendéglők számában – közölték a Michelin illetékesei.

Marco Do, az étteremkalauz olasz kiadványának kommunikációs igazgatója megjegyezte: a Michelinnél fontolóra vették a 2021-es kiadványuk megjelenésének elhalasztását a világjárvány miatt.

Mint hozzáfűzte: végül mégis úgy döntöttek, hogy nem hunyják be a szemüket, és nem várnak a járvány végéig, hanem folytatják a munkát és kiadják a kalauzt a közönség számára.

A háromcsillagos éttermek száma 11 maradt Olaszországban, de a kétcsillagosak száma hárommal nőtt: így most Triesztben, Firenzében és a Milánóhoz közel fekvő Cornaredóban is található már kétcsillagos étterem.

Mivel idén 26-tal nőtt az egy csillaggal elismert olasz konyhák száma, így már 355 ilyen vendéglátóhely működik az országban.

A kalauz a csillaggal elismert helyeken kívül jó színvonalú éttermeket is a közönség figyelmébe ajánlott, köztük hét kínai éttermet.

Ezekből a legtöbb Milánóban található, egy Rómában és két étterem az észak-olaszországi Bergamo közelében várja a vendégeket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!