sértetlenül ért partot

2017.10.22. 17:35

Hét kilométeren át üldözte a cápa

John Craig csónakját búvárkodás közben elsodorta egy áramlat, kénytelen volt a vízben maradni, de amikor karnyújtásnyira tőle meglátott egy cápát, kicsit távolabb pedig egy másikat, megkezdődött a hajsza...

John Craig egy helyi televíziós csatornának számolt be a nem mindennapi esetről. A két nappal korábban történt esetről elmondta, búvárkodás közben egy áramlat elsodorta a csónakját Ausztrália nyugati partvidékén, így kénytelen volt a vízben maradni.

A búvároktatóként is dolgozó férfi később vette észre, hogy alig karnyújtásnyi távolságra van tőle és egyre közelít felé egy négy méter hosszú tigriscápa. Távolabb egy másik cápát is észrevett, ezért úgy döntött, megpróbál kiúszni a partra.

A férfi mindössze egy szigonnyal tudta volna felvenni a harcot az őt követő tigriscápával a több mint hét kilométeres úszás alatt. Végül sikerült sértetlenül partot érnie egy félreeső szakaszon, ahol később a vízi mentők bukkantak rá.

Ausztrália partjainál gyakoriak a cápatámadások, idén már 14 esetet jegyeztek fel. Szakértők szerint a vízi sportok egyre népszerűbbé válása is hozzájárul a cápatámadások számának emelkedéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!