Ország-világ

2021.07.30. 17:35

Hóembert építenek és hógolyóznak a nyár közepén a brazilok

Az utolsó nagy hóvihart 1957-ben jegyezték fel a térségben.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Sűrű havazással érkezett csütörtökön egy sarkvidéki eredetű, heves hidegfront Brazília déli részére, ahol ritkán tapasztalhat ilyesmit a lakosság. A Climatempo brazil meteorológiai szolgálat közlése szerint a térségben több mint negyven városból jelentettek havazást vagy ónos esőt. Az alacsony hőmérséklet pedig várhatóan tovább csökken, így a lakosság további havazásra is számít.

A helyi televízió felvételein a brazilok hóembert építettek és hógolyócsatát vívtak Rio Grande do Sul államban. A Santa Catarina államban lévő Sao Joaquimban a fák ágai is eljegesedtek.

62 éves vagyok, de még sosem láttam havat – mesélte egy teherautósofőr a Rio Grande do Sul állambeli Cambara do Sul településen egy brazil tévécsatornának.

Brazíliában szokatlan a havazás a déli féltekén lévő régiókban. Az utolsó nagy hóvihart 1957-ben jegyezték fel, amikor 1,3 méter magas hó esett Santa Catarina állam egy városában.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!