tapasztalatszerzés

2021.10.15. 19:26

Idén is megrendezik a Lányok Napját a pályaválasztás előtt álló fiataloknak

Október 21-én 10. alkalommal várják a tudományok, a technológia és az informatika világa iránt érdeklődő fiatalokat.

happy little girl with flasks for chemistry isolated on a white background

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tatyana Vyc

Október 21-én rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 10. alkalommal várják a tudományok, a technológia és az informatika világa iránt érdeklődő fiatalokat.

A kezdeményezés célja, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolás és középiskolás diákok tapasztalatot szerezzenek a jövő munkahelyeiről. A szervezők közleménye szerint ezen a napon számos vállalkozás, valamint egyetem, kutatóintézet fogadja a fiatal lányokat, hogy bepillantást nyerhessenek a műszaki és természettudományok gyakorlati alkalmazásaiba.

A programokon szó lesz egyebek mellett a nyelv és az informatika kapcsolatáról, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a sebkezelés piacvezető nagyvállalatának mindennapjaiba és mesterséges intelligenciával generált zenét is hallgathatnak. A programok Budapesten, vidéken és online egyaránt elérhetőek lesznek.

Az ingyenes programokra a lanyoknapja.hu weboldalon jelentkezhetnek az érdeklődők.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!