találmány

2017.07.06. 10:52

Itt az öntisztító akvárium

A kevés szabadidővel rendelkező haltartókat célozza meg a EcoQube C Aquarium-ot feltaláló csapat.

Sokan gondolják úgy, hogy a halak tartása kevésbé idő- és energiaigényes, mint más állatoké. Egy halat valóban nem kell sétáltatni, mint egy kutyát, és kevesebbet is eszik, mint egy macska. De ahhoz, hogy szép és rendezett akváriuma legyen valakinek, bizony tenni kell. Nem mindegy a víz hőmérséklete, minősége és tisztasága.

Ezen kíván könnyíteni egy *startup kezdeményezés. A tervezők szerint soha nem kell szűrőt cserélni. A szerkezet működését a természet ihlette. Ahogy a promóciós videóban is elmondják, a gép a tavak és óceánok öntisztulását veszi alapul.

A szűrő három lépésben tisztítja meg a vizet. Az első lépcső egy fizikai szűrő, ami szivacsból áll, a második a biológiai eljárás – itt baktériumok teszik a dolgukat – , a körforgást végül pedig egy kémiai reakcióval egy növényi gyökér biztosítaná.

*startup – A kifejezés az utóbbi években került a magyar köznyelvbe. Jellemzően újonnan alapított vállalkozás, amelynek célja, hogy innovációit, találmányait nemzetközi szinten sikeressé tegyék. Sok esetben közösségi finanszírozásból vagy előrendelésekből egészítik ki befektetési költségeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!