Ökumenikus váltófutás

2021.09.25. 17:00

Jó célért állhatnak együtt rajthoz a különböző egyházak futói

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Budapest Sportiroda (BSI) idén első alkalommal hirdeti meg az Ökumenikus Váltót a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A kezdeményezés célja, hogy a legkülönbözőbb vallási felekezetekhez kötődő futókat egy futóközösségbe szólítsák egy közös célért.

Fekete Dániel / MÖS

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Az idén harmincéves Ökumenikus Segélyszervezet története bizonyítja, micsoda erő van abban, amikor különböző közösségekből érkező emberek közös célért küzdenek. Akárcsak egy futóváltónál: az összefogás erejével.

„Ne csak szurkolj, segíts!”

Az Ökumenikus Váltóban induló csapattagok kétféle módon válhatnak jótékony futókká. Egyrészt az online nevezés során a nevezési díjon felüli adománnyal, másrészt az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát népszerűsítő „Ne csak szurkolj, segíts!” feliratú mez vásárlásával. A jótékony futók mindkét esetben a segélyszervezet Kapaszkodó programjához járulhatnak hozzá, amelynek keretében évente több ezer hátrányos helyzetű gyermek kap esélyt a felzárkózásra ingyenes foglalkozásokon keresztül.

Az Ökumenikus Váltóba egyházi közösségekből, gyülekezetekből érkező csapatokat, egyházi középiskolákból és hittudományi egyetemekről érkező csapatokat, egyházak és egyházi intézmények munkatársait, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseit és adományozóit egyaránt várják.

Október 6-ig várják a nevezéseket

Az indulók két verseny közül is választhatnak. Azoknak, akik még nem vállalkoznak nagyobb kihívásokra, de szívesen belekóstolnának egy futóverseny hangulatába, az október 9-i (szombati) V4 váltó versenyszám ajánlott, ahol a 4x2 kilométert kell teljesíteni. Az elszántabbakat a klasszikus négyfős maraton váltóba várják október 10-én (vasárnap), ahol a csapattagok egymást váltva 9 – 12.4 – 8.6 – 12.2 km-es szakaszokat futnak, és az első futó lehet akár egyéni maratonista is, hiszen ez a versenyszám együtt rajtol és azonos útvonalon halad a főváros legszebb pontjait érintő maratoni mezőnnyel.

Nevezni október 6-án éjfélig lehet a www.sparbudapestmaraton.hu oldalon úgy, hogy az online nevezési felületen a váltótagok adatainak feltöltése után be kell jelölni az „Ökumenikus Váltó” opciót. Az Ökumenikus Váltóban induló csapatok az egymás között elért eredmények alapján külön eredménylistában is értékelve lesznek.

További információ a www.sparbudapestmaraton.hu/okumenikus-valtok oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!