szoknya meg kristálygömb

2018.01.23. 09:52

Jósnőnek adták ki magukat és fenyegetéssel szereztek pénzt

Ezért aztán önbíráskodás miatt emeltek vádat ellenük.

Két, élettársi kapcsolatban élő nógrádi férfi az egyik közösségi oldalon álnéven regisztrálva jósnőnek adta ki magát, így kerültek kapcsolatba 2016 szeptemberében egy zalai férfivel. Azt híresztelték magukról, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak.

Meg is győzték a sértettet, hogy rajta és és a családján átok ül, de ők 45 ezer forintért hajlandóak levenni a rontást, hogy „megakadályozzák a várható tragédiák bekövetkezését”.

A vádlottak szerint ők elvégezték a rontáslevételt, a sértett azonban ennek ellenértékét nem fizette ki. A két „jósnő” telefonon és a közösségi oldalon többször is azzal fenyegetőzött, hogy „visszateszik” a családjára az átkot és „ravatalra kerül”, ha nem fizet.

Az elvégzett „szolgáltatás” és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét, továbbá a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget követelték, összesen 80 ezer forintot. A sorozatos fenyegetés hatására a sértett átutalta a követelt összeget az elkövetők bankszámlájára, a pénz a nyomozás során nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a két nógrádi férfival szemben önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!