Leleplezés

2020.06.25. 12:16

Kegyetlen módszerekkel törik be a szórakoztatásra szánt elefántokat Thaiföldön

Rejtett kamerával készült felvételt tett közzé egy állatvédő szervezet szerdán, amelyen látható, milyen durva eszközökkel idomítanak egy elefántborjat, mielőtt a turisták szórakoztatására befognák. A brit székhelyű World Animal Protection (WAP) filmjével arra szólít fel, hogy fejezzék be az állatok kínzását.

Forrás: Shutterstock

Mint írták, a felvételen egy kétéves nőstény elefántkölyköt erőszakkal választanak el az anyjától.

Ezután a szenvedő állatot napokra bezárják egy szűk helyre a megtörés helyére , ahol kötelekkel és láncokkal akadályozzák meg, hogy megszökjön.

A borjat egy bikahorognak nevezett, elefántok idomítására használt, fémkampóban végződő hosszú bottal ütlegelik, hogy megértessék vele az alapvető vezényszavakat. Az ütésektől néha kiserked az állat vére.

Thaiföldön mintegy háromezer idomított elefánt dolgozik a turizmusban, a hátukra ültetik az embereket és sétára viszik őket vagy produkciókat kell a nézőknek bemutatniuk.

Állatvédők régóta tiltakoznak az elefántoknak a szórakoztató ipart kiszolgáló kínzása ellen.

A WAP nem közölt részleteket arról, hogy hol vették fel a filmet, nehogy a készítőit hátrányok érjék.

A koronavírus-világjárvány miatt Thaiföldön is leállt a turizmus, ezért elefántok százai tértek haza idomárjaikkal a falvakba, hogy éhen ne haljanak. A következő hetekben azonban az ország a korlátozások lazítására készül, az állatvédők ezért attól tartanak, visszatér az elefántok kínzása is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!