hatott a szigor

2017.12.25. 08:00

Kenya hadat üzent a vadorzóknak, nagyot nőtt az elefántok száma

A törvényszigorítás alapján minimum 20 év börtönnel sújthatják az illegális elefántcsont-kereskedőket.

A vadorzás elleni szigorú törvényeknek és a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően 80 százalékkal csökkent a elefántvadorzás Kenyában az elmúlt öt évben, ami az elefántállomány jelentős növekedését hozta a kelet-afrikai országban.

Az elefántpopuláció idén novemberre több mint félezer egyeddel 14 ezer 642-re nőtt az öt évvel ezelőtti 13 ezer 990-ről.

„A közelmúltban életbe léptetett szigorúbb vadvédelmi törvények és a nemzetközi együttműködés az elefántcsont illegális kereskedelmének visszaszorítására az ormányosok számának növekedését eredményezte – hangoztatta a kenyai környezetvédelmi tárca illetékese az országban végzett elefánt-, bivaly-, zsiráf- és Grévy-zebraszámlálás eredményeit ismertetve.

Az állatszámlálást 3-5 évente végzik a hatóságok, hogy pontos képet kapjanak a nagy szárazföldi emlősök populációiról, és az élőhelyeikre leselkedő veszélyekről.

A törvényszigorítás alapján minimum 20 év börtönnel sújthatják az illegális elefántcsont-kereskedőket, ami jelentősen visszaszorította a vadorzást az elefánt- és orrszarvú-állományban.

Borítókép: AFP/ JENS BUTTNER / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!