Szemtelenség

2020.01.24. 06:33

Képeslapot küldött a belga börtönigazgatónak a szökött migráns

Az „Üdvözlet Thaiföldről” feliratú kártyát az Antwerpenhez közeli Turnhout börtönbe postázta az egykori elítélt, aki még december 19-én szökött meg a belga fegyintézetből.

Forrás: Shutterstock

Oualid Sekkaki azért lépett meg a börtönből, mert attól tartott, hogy kiadják Marokkónak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A férfi annak a „Szökéskirálynak” nevezett Ashraf Sekkakinak az öccse, akit 2009-ben egy eltérített helikopterrel szabadítottak ki társai egy bruges-i büntetés-végrehajtási intézetből.

A végtelen szemtelenségről tanúbizonyságot tevő, marokkói származású belga bűnözőt drogkereskedelem miatt zárták rács mögé, és a belga hatóságok tárgyalásokat folytattak a férfi kiadatásáról Marokkóval, ami ellen az elítélt számtalan alkalommal tiltakozott. Vélhetően ezért is döntött úgy, hogy vakmerő tervet végrehajtva megszökik Turnhoutból.

Een kaartje uit Thailand? Dat zou zelfs voor Oualid Sekkaki wel erg brutaal zijn. En dat zegt iets https://t.co/aYhWd3Kp6w pic.twitter.com/KGoP5Kh2oS

A férfi december 19-én megmászta a börtönkerítést, elvágta a nagyfeszültségű elektromos kábeleket, majd kötéllel leereszkedett a másik oldalon. Példáját négy másik rab is követte az elektromos zárlat okozta káoszban, de őket néhány órán belül elfogták, míg Sekkakinak nyoma veszett.

Most a De Morgen napilap információi alapján feltett kérdésekre a Turnhout börtön igazgatósága megerősítette, hogy hétfőn egy borítékban üdvözlőlapot kaptak Sekkakitől. Az igazgatónak címzett képeslapon az „üdvözlet Thaiföldről” felirat állt, és mellette hevert a borítékban a Sekkaki rabruhájára rávarrt rabszám bilétája is.

Filmvászonra kívánkozó sztori

Nem meglepő Sekkaki vakmerő akciója, mivel a 26 éves férfi annak az Ashraf Sekkakinak az öccse, aki 2009-ben a belga bűnüldözés történetének legvakmerőbb szökése során szabadult ki a bruges-i börtönből. Az idősebbik Sekkaki-fivér rablásért ült Bruges-ben, amikor eddig ismeretlen bűntársa fegyverrel fenyegetve a pilótát, eltérített egy helikoptert, amellyel leszálltak a börtön területén belül, és kiszabadították Ashraf Sekkakit és három társát. A géppel Aalter városába repültek, ahol egy női sofőr vezette Mercedesbe szálltak át, kiraboltak egy benzinkutat, majd a tengerpart felé vezető úton nyomuk veszett. Ashraf Sekkakit azonban két héttel később Marokkóban elfogták, azóta is ott tartják fogva.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!