Önt meglepi?

2018.03.12. 12:51

Kikutatták: az androidosok hűségesebbek az iPhone-osoknál

Egy kutatás alaposan rácáfol a sztereotípiákra.

Az okostelefonok operációs rendszer szempontjából a Windows kifutásával ma már két fő táborra oszlanak: a Google Androidjára és az Apple iPhone-jára. A közvélekedés hagyományosan az Apple-univerzum tagjait tartja lojálisabbnak, ám egy új kutatás konkrét adatokkal cáfolja meg ezt a vélekedést.

A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) több éven keresztül vizsgált 500 olyan felhasználót, akik minden negyedévben új okostelefont vásároltak -számol be róla a Forbes. Az eredmények alapján az android-tábor nemcsak jóval nagyobb (kb. 75 százalékos, szemben az iPhone 20 százaléknyi részesedésével), hanem ragaszkodóbb is. 2016 és 2017 folyamán ugyanis az androidosok 90-91 százaléka maradt a Google oprendszerénél, szemben az almások 86 százalék körüli átlagával.

A magyarázatok között természetesen első helyen szerepelhet az, hogy az androidosok számos készülék közül választhatnak, ha netán megunnák az előzőt, hiszen más gyártó telefonjával is a Google rendszerénél maradnak. Az iPhone-osok ugyanezt már nem tehetik meg.

Az eredményeket azonban árnyalhatja, hogy a statisztikák szerint az Apple tábora 2017-ben kevesebb felhasználót veszített, mint az Android, utóbbiak ugyanis mégis hajlamosabbak a lemorzsolódásra. (Az International Data Corporation (IDC) adatai szerint az Apple 30 millió felhasználója szivárgott át az Androidhoz, míg visszafelé ez a szám 112 millió volt).

Borítókép: stockfour/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!