Járvány

2020.11.02. 13:32

Korlátozott számban, de újra látogatható a Machu Picchu

A romvárost nyolc hónappal ezelőtt zártak le a koronavírus-járvány miatt.

Tourists in couple posing for a photo souvenir in Machu Picchu site, Peru. Machu Picchu is a 15th century Inca citadel, located in the Eastern Cordillera of Southern Peru, on a 2430 metre mountain ridge. Machu Picchu was voted one of the new Seven Wonders of the World and now the site feels the strain of booming Tourism. According to Unesco s world heritage committee, the site is in big danger. Couple de touristes prenant la pose pour une photo souvenir dans le site archeologique de Machu Picchu, au Perou. Machu Picchu est une ancienne cite Inca du 15eme siecle, perchee sur un promontoire rocheux a 2430 metres d altitude. Machu Picchu est devenu en 2007 l une des 7 nouvelles merveilles du monde, et ressent de plus en plus la pression du Tourisme de masse. D ailleurs, d apres le Comite du parimoine mondial de l Unesco, le site est en grand danger.

Forrás: HANS LUCAS / AFP

Fotó: EMMANUEL CATTEAU

Újra fogad látogatókat a perui Machu Picchu, amelyet csaknem nyolc hónappal ezelőtt zártak le a koronavírus-járvány miatt.

A perui hatóságok vasárnap egy inka rituáléval mondtak köszönetet az isteneknek a romváros újranyitása alkalmából – adta hírül a BBC News.

A régészeti lelőhely napi látogatószámát 675 főre korlátozták, ami az eredeti kapacitás nagyjából 30 százaléka.

Az egykori Inka Birodalom romvárosát 1983-ban nyilvánították világörökségi helyszínnek.

A perui Cusco megyében lévő Machu Picchu a dél-amerikai ország egyik legfőbb turistalátványossága. A romváros több tízezer helyi lakosnak biztosít megélhetést, akik nagyon megsínylik a járvány miatti korlátozásokat.

Október közepén a Machu Picchut egyébként mindössze egyetlen turista számára megnyitották. Katajama Jessze, a koronavírus-járvány miatt az andoki országban rekedt japán férfi akkor már csaknem hét hónapja várta, hogy beléphessen az inka romvárosba.

A turista végül a park vezetőjével együtt látogatta meg a helyszínt, így még azelőtt teljesíthette az álmát, hogy visszatért volna hazájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!