Veszélyt jelentettek

2020.10.04. 14:03

Leöltek egy egész oroszlánfalkát Dél-Afrikában

Egy teljes oroszlánfalkát leöltek a hatóságok a Dél-afrikai Köztársaságban, mert a héttagú család kétszer is kiszökött egy nemzeti parkból és veszélyt jelentett az emberekre és a haszonállatokra.

Forrás: Shutterstock

A nemzeti parkok igazgatóságát (Sanparks) egy gazda értesítette, aki tucatnyi birkáját találta szétmarcangolva földjén. A vadőrök hamar megállapították, hogy egy, a Karoo Nemzeti Parkban élő oroszlánfalka három tagja szökött meg és vitte véghez a mészárlást.

A szökött oroszlánokat sikerült visszaterelni a rezervátumába, de néhány órával később újra a nemzeti park területén kívül észlelték őket helikopteres felderítés közben. A hatóságok az egész falka leölése mellett döntöttek, nehogy a ragadozók további jószágot öljenek meg, esetleg emberre támadjanak a térségben.

A nemzeti park területén maradt elég oroszlán, így a falka kipusztítása nem veszélyezteti a turizmust közölte Rey Thukhuli, a South African National Parks szóvivője.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!