Irdatlan mennyiségű pénz

2018.01.08. 10:33

Lottórekord dőlt meg az USA-ban

Egy 450 és egy majdnem 560 millió dolláros (116 és 144 milliárd forintos) nyeremény döntött lottórekordot Amerikában, egyetlen hétvégén még soha ekkora összeget nem zsebeltek be a szerencsés játékosok.

Forrás: flickr.com

Egy szombaton New Hampshire-ben eladott Powerballs-szelvény mind a hat száma megegyezett a győztes számokkal, így a tulajdonos az 559,7 millió dolláros jackpotért jelentkezhet.

Merrimack városka több mint százéves vegyesboltjának tulajdonosa, Sam Safa a vasárnap reggeli nyitás után azt mondta, igen izgatott és reméli, valamelyik régi törzsvásárlója lett a szerencsés, aki az ország nyolcadik legnagyobb nyereményét zsebelheti be.

A bolt 75 ezer dolláros bónuszt kap a nyertes szelvény eladásáért.

Két nappal korábban egy Floridában értékesített Mega Millions-szelvény gazdája a 450 millió dolláros nagydíjat nyerte meg, amelyet szintén egy kisvárosban, Port Richey-ben vásárolt a szerencsés játékos. Az eladó 100 ezer dolláros bónusznak örülhet.

Vasárnap estig nem derült fény a nyertesek kilétére.

Valószínű, hogy a két nyeremény megdöntötte az egyetlen hétvégén Amerikában valaha volt legmagasabb lottónyeremények rekordját.ú

Borítókép: Flickr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!