heves esőzések

2018.07.15. 07:36

Meghaladja a kétszázat Japánban a halálos áldozatok száma

Japánban a múlt hét közepén a Prapirun tájfun miatt heves esőzések voltak, folyók léptek ki a medrükből, felázott a talaj és földcsuszamlások voltak.

Kurasiki, 2018. július 9. Autót mentenek a vízbõl az Okajama prefektúrabeli Kurasikiben 2018. július 9-én. A heves esõzések elõidézte áradások és földcsuszamlások miatt mintegy száz ember életét vesztette, hatvannyolcat eltûntként tartanak nyilván Japán nyugati és közéspõ részén. (MTI/EPA/Jiji Press) *** Local Caption *** malý vrtu¾ník

Forrás: MTI/EPA

Kétszáztizenhatra nőtt Japánban a heves esőzések, áradások és földcsuszamlások áldozatainak száma – közölte vasárnap a rendőrség.

Több tucat embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván a hatóságok.

A katasztrófavédelem a rendőrség és a önvédelmi erők, továbbá több ezer önkéntes segítségével folytatja a mentést.

A legújabb összesítések szerint a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlásom miatt a szigetország 47 prefektúrája közül 31-ben legkevesebb 160 lakóépület teljesen megsemmisült, mintegy hétszázban keletkeztek súlyos károk, illetve 25 ezer került víz alá.

Körülbelül hatezer ember tartózkodik még mindig menedékközpontokban.

A helyzetet súlyosbítja, hogy Japán egész területén vasárnap kánikula van, a hőmérők higanyszála már a kora reggeli órákban harminc fok fölé kúszott.

Borítókép: Autót mentenek a vízből az Okajama prefektúrabeli Kurasikiben 2018. július 9-én

MTI / EPA / Jiji Press

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!