tömeges pusztulás

2021.04.06. 07:57

Nem tudják, mi történik az állatokkal Ghána partjainál

Mintegy 60 delfin és különböző halfajok tetemeit sodorta a tengerpartra a víz Ghánában – jelentették be hétfőn a helyi hatóságok, és azonnal vizsgálatot indítottak.

2794617 03/01/1990 The Republic of Ghana, a country in West Africa. Fishermen. Vladimir Perventsev/Sputnik (Photo by Vladimir Perventsev / Sputnik / Sputnik via AFP)

Forrás: AFP / Sputnik

Fotó: Vladimir Perventsev

Az elpusztult tengeri állatokra a nyugat-afrikai ország atlanti-óceáni partvidékének három különböző térségében bukkantak a hét végén.

„Mintegy 60 elpusztult delfint és számos kis halfajt számláltunk meg csak itt, ezen a strandon. Nagyon szokatlan eset, és nem tudjuk, mi történt

– közölte Samuel Obeng, a Nyugati Térségben lévő Aximban élő halász a helyi sajtóval. – Nagyon ritka, hogy ilyen nagy számban sodródjanak partra döglött halak” – jegyezte meg.

Az ország halászati bizottságának illetékesei közölték, hogy mintákat vettek a tetemekből laboratóriumi vizsgálatokra.

Michael Arthur-Dadzie vezérigazgató közleménye szerint első vizsgálódásaikban

nem találtak semmilyen sérülést, horzsolást a tetemeken.

A vízből is mintákat vettek, hogy meg tudják állapítani az állatok pusztulásának okát. A tengervíz színe és hőmérséklete normális – fűzte hozzá.

Borítókép: Halászok a ghánai partoknál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!