tragikus séta

2018.02.28. 14:05

Oroszlán marcangolt halálra egy fiatal nőt

A szörnyű eset egy dél-afrikai rezervátumban történt, a körülményeket még nem sikerült tisztázni.

Kenya, Masai Mara Reserve, African lion (Panthera leo leo) showing its fangs

A tragédia kedden történt a Dinokeng Rezervátumban, egy turistáknak fenntartott kis sátortábornál. A 22 éves nő, akit a nőstény oroszlán megtámadott, nem volt a tábor lakója, csak látogatóba érkezett oda egy barátjával.

Az oroszlánmenhelyként is szolgáló rezervátum és az ahhoz kapcsolódó sátortábor müködtetője, Kevin Richardson azt írta szerdán a Facebook-oldalán, hogy egy tapasztalt kollégájával három oroszlánt vittek „sétálni”,

a vadállatok közül az egyik üldözőbe vett egy impalát, de végül a két kilométerre tartózkodó nőt támadta meg.

A ragadozókhoz való közeli kapcsolata miatt „oroszlánsuttogóként” ismert Richardson hangsúlyozta, hogy nem a rezervátumban szabadon kóborló oroszlánok egyike ölte meg a látogatót, és hogy a zártan tartott oroszlánok „sétáltatása” közben minden szabályt betartottak.

Hangsúlyozta azt is, hogy a támadás ugyan a rezervátum területén, de a sátortáboron kívül történt.

Az „oroszlánsuttogó” részben vadásztatási célra tenyésztett, leölés elől megmentett oroszlánoknak nyújt menedéket.

Állatvédők szerint tenyésztett oroszlánokat nem lenne szabad kiengedni, mert az ilyen állatok elvesztették természetes félelemérzetüket, és ezért az átlagosnál veszélyesebbek az emberre.

Ebben a hónapban az oroszlánok már felfaltak egy férfit a Dél-afrikai Köztársaságban, a Krüger Nemzeti Parkhoz közeli Hoedspruit magánrezervátumban, a hatóságok gyanúja szerint egy vadorzót.

Borítókép: DELFINO DOMINIQUE / HEMIS.FR / HEMIS/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!